Ekoİklim Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
26 Mart 2022 | 03:03

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları Başkanlarıyla bir araya geldi.

Gazi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Çağlan Günal, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Gökmen, Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uslu ve Üniversitemiz bünyesinde yer alan Öğrenci Topluluklarının Başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan ATO Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 30-31 Mart 2022 tarihleri arasında ATO Congresium’da düzenlenecek olan “EKO İKLİM – Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi”ne değindi. Halil İbrahim Yılmaz konuşmasında, “Ankara ilklerin şehridir. Biz de dünyamızın kaderine yön vermek için Ankara'dan EKO İKLİM Zirvesi’nden yeşil bir hareket başlatıyoruz. Yeşil dönüşüm hareketinin öncüsü olacak 'Dün Nasılsa Yarın da Öyle Kalsın' mottosuyla geleceğe bir nefes bırakacağız” ifadelerine yer verdi. Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde sadece iklim değişikliği ve onun ekonomiye olan etkisinin bahse konu olmadığını belirten Halil İbrahim Yılmaz, “Ülkemiz ve dünya için farkındalık yaratmak isteyen, geçmişte sahip olduğumuz değerlere gelecekte de sahip çıkmak isteyen herkesi bir araya getiriyoruz” diyerek Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile öğrencileri Zirve’ye davet etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız da ATO’nun ev sahipliği yaptığı “EKO İKLİM - Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi” hakkında kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha da derinden hissedildiğini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, dünyayı tehdit eden bu durum için önlem almanın ihtiyaç olduğunu ve geri dönülemez sonuçlardan önce acil adımlar ile iklim değişikliğinin kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Musa Yıldız, “ATO’da düzenlenecek olan ve iklim değişikliğine ilişkin sektörlerin bir araya getirilmesiyle çözüm önerilerinin paylaşılmasının hedeflendiği EKO İKLİM - Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde özverili çalışmaların yapılması ve Gazi Üniversitesinin de bu Zirve’de paydaş olarak ‘biz de varız’ demesi Üniversite olarak bu konuya ne kadar değer verdiğimizin bir göstergesini oluşturmaktadır” dedi.

"Gazi Üniversitesi olarak biz de EKO İKLİM - Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'ne katılacak ve standımızı açacağız" diyen Prof. Dr. Musa Yıldız, küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin etkilerinin konuşulacağı bu Zirve vesilesiyle başta ev sahipliği yapacak olan Ankara Ticaret Odasına, tüm paydaş kuruluşlara ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1
background image