Duyurular

Gazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi , Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu (ÇEKAT), Kamu Yönetimi Araştırma Topluluğu (KAYAT)’ın 15.12.2012-17.12.2012 tarihleri arasında ortaklaşa gerçekleştirdiği Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “ Okullarımızı Renklendiriyoruz” adı altında üniversite öğrencilerimiz tarafından büyük destek görmüş ve bu yardım başarıyla ulaştırılmıştır.

Türkiye’nin en küçük ilçesi olan Çankırı ilimizin Bayramören ilçesinde bulunan Nevzat Ayaz İlkokulu’na, soğuk kış günlerinde orada okuyan küçük kalpleri ısıtmaya gidilmiş ve oradakilerin bir nebze de olsa ihtiyaçları karşılanmıştır. Tamamen yardım amaçlı yapılan bu projede; -Okulun kullanılan büyük bir kısmı eski boyası kazınarak ve delik olan yerleri sıvanarak üniversitemizin renklerine boyandı (okulun kendi isteği üzerine) -Okuldaki tüm öğrencilere kış için bot dağıtıldı (yaklaşık 105 öğrenciye) -Okulun bahçesine çam ağaçları dikildi -Bütün öğrencilere kırtasiye malzemesi verildi -Tüm öğrencilere cep radyoları verildi -Okulun kütüphanesi Gazi üniversitesinde toplanan kitaplar ile yenilendi -Okulda kullanılan sınıfların kapıları boyandı ve kapı kolları değiştirildi bu ve bunular gibi birçok yardım yapıldı Bu yardımlar boya, radyo, defterler, otobüs Gazi Üniversitesi tarafından bot,yemek, kitaplar gibi yardımlar ise farklı sponsorlar tarafından karşılanmış ve öğrencilerden yol yemek gibi ücretler de olmak üzere hiçbir ücret talep edilmemiştir. Bu programda sadece üniversitemizden öğrenciler bulunmamış dünyanın çeşitli yerlerinden gelmiş ve üniversitemizde geçici olarak okuma hakkı kazanan öğrencilerde katılmıştır. Bu katılımcılar ile ulusal sulardan uluslararası sulara taşınmış bu proje yabancı öğrenciler tarafından da büyük beğeni almıştır.

Bu programın gerçekleştirilmesinde Gazi Üniversitesi’ne ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz. Bir sonraki projelerde tekrar buluşmak dileğiyle…

Gazi Üniversitesi
Öğrenci Konseyi Başkanlığı