19 Eylül 2013 10:29

Bu gün 19 Eylül Gaziler Günü bilindiği gibi,Muharip Gazi,harbe katılıp da, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır.Gazilik şanı devlet tarafından verilir.En büyük Gazi,bu şanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'tür.
Tarih boyunca özgür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir.Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış bir çok insanını şehit ve gazi vermiştir.
Dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içte gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak,bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler.Dışta ve içte bu tehlikelere karşı Yüce Milletimiz nice Yiğitlerini şehit nice Yiğitlerini Gazi vermektedir.
Dış düşmalara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş,mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm Gazilerimizin gaziler gününü kutluyor,onlara saygı ve selamlarımızı sunuyoruz

Kamil Kubilay Yıldırım
GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEY BAŞKANI